• اعضاء جمعیت
  • مجله

بیانیه‌ انجمن بین‌المللی پیشگیری از خودکشی درباره ی چالش مومو

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۲/۳ |
انجمن بین‌المللی پیشگیری از خودکشی در پاسخ به بازتاب رسانه‌ای اخیر چالش مومو، در بیانیه‌ای از تاثیر منفی احتمالی این بازی بر جوانان، به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر ابراز نگرانی کرده و توصیه می‌کند که رسانه‌ها در گزارش و نشر اخبار مرتبط با آن محتاطانه عمل کنند.
اخیرا شاهد بازی جدیدی به نام "چالش مومو" در رسانه‌های اجتماعی برخی از کشورها هستیم  که برخی از شواهد آن را با رفتارهای خودکشی در ارتباط دانسته‌اند. جمعیت هدف این چالش به طور عمده کودکان و نوجوانان هستند. در این بازی ابتدا کاربران از یک شماره ناشناس در واتس اپ پیامی را دریافت می‌کنند که آنها را به چت کردن با فردی ناشناس ترغیب می‌کند. پس از برقراری ارتباط، کاربران با وعده دیدار با مومو، شخصیت خیالی این چالش، به انجام مراحل مختلف بازی تشویق می‌شوند. برخی معتقدند کاراکتر مومو از کار هنرمند ژاپنی، میدوری هایاشی، به نام پرنده مادر الهام گرفته شده‌است. اگرچه خالق اثر و کارخانه سازنده آن، هر گونه ارتباط با چالش مومو را رد کرده‌اند.
در ادامه بازی در صورت سرپیچی کاربر از انجام دستورات مومو ، با ارسال تصاویر خشونت‌آمیز و تهدیدهای او مواجه خواهد شد. طبق گفته برخی از افراد درگیر در این چالش، مومو در طول شب، تصاویر خشونت‌آمیزی را برای آنها ارسال کرده و آنها را تهدید می‌کند که زمانی که در خواب هستند ظاهر شده و نفرینشان خواهد کرد.
در برخی از کشورها واحد رسیدگی به جرایم رایانه‌ای درباره چالش مومو هشدار داده است و مردم را از صحبت کردن با افراد ناشناس در فضای مجازی منع کرده و به والدین توصیه می‌کند که در مورد امنیت فضای مجازی و بازی‌های آنلاین با فرزندان خود صحبت کنند.
با توجه به بحث‌های اخیر در مورد تأثیر منفی رسانه‌های اجتماعی بر خودکشی جوانان، به منظور پویایی بیشتر و کمک به کاهش خطر مرتبط با چالش مومو، جلب توجه و مشارکت بیشتر و همچنین کاهش خطر خودکشی، انجمن بین‌المللی پیشگیری از خودکشی از نمایندگان خود و سازمان‌های دست‌اندرکار خواسته است که نظارت بر موارد مرتبط را در دستور کار خود قرار دهند.
والدین، معلمان و متخصصان بهداشت روان باید از لزوم صحبت با کودکان و نوجوانانی که به نوعی درگیر چالش مومو هستند آگاه باشند و آنها را تشویق کنند که احساساتشان را در مورد این بازی‌ها بازگو کنند. همچنین انجام مداخلات فوری به ویژه برای افرادی که دارای رفتارهای آسیب به خود هستند، توصیه می‌شود. در چنین شرایطی والدین می‌توانند با پزشک یا مراکز خدمات سلامت روان محلی تماس گرفته و از آنها کمک بگیرند.
علاوه بر این رسانه‌ها باید اطلاعات جامعی را در مورد خودکشی و علائم هشدار دهنده آن در  سنین نوجوانی و جوانی، خطوط بحران و مراکز ارائه دهنده خدمات در زمان بحران در اختیار افراد و والدین نگران قرار دهند.

برای دانلود PDF فایل روی لینک زیر کلیک کنید
IRSSP.COM

دفعات مشاهده: 259 بار   |   دفعات چاپ: 11 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر