پیام دکتر ملکوتی، دبیر علمی دومین همایش ملی پیشگیری از خودکشی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۱۲ |
پیام دبیر علمی سمینار پیشگیری از خودکشی
رفتارهای خودکشی از جمله آسیب های مهم اجتماعی است که در تمام جوامع توسعه یافته و در جال توسعه دیده می شود و متاسفانه در حال افزایش است. اقدام به خودکشی و فوت ناشی از آن نه تنها فردی از جامعه را در معرض آسیب جدی روانی و یا از دست دادن یک زندگی میشود بلکه حداقل سه تا پنج نفر از اعضا خانواده را در معرض آسیب جدی روانی قرار میدهد. از این رو شاهد آن هستیم که خودکشی در نزدیکان آن فرد بیشتر دیده میشود.
ریشه های رفتار خودکشی متنوع و شامل عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روانی می باشد. در تحقیقات ملی نشان داده شده است که وجود بیماریهای روانپزشکی  ۴ تا ۶ برابر، بیکاری  ۲ تا ۵ برابر، مصرف مواد و سیگار ۲ تا ۶ برابر و سابقه خودکشی ۳ تا ۹ برابر خطر بروز اقدام به خودکشی و یا فوت ناشی از آن را افزایش می دهد.
در منطقه مدیترانه شرقی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و دانشمندان ایرانی بیشتری فعالیت را در حوزه شناخت و پیشگیری از خودکشی را با انجام تحقیقاتی بنیادی و کاربردی و چاپ مقالات علمی در مجلات به زبان فارسی و انگلیسی داشته اند که این خود سرمایه علمی مناسبی برای اقدامات عملی برای پیشگیری از خودکشی را فراهم می نماید.
واحد تحقیقاتی پیشگیری از خودکشی دانشکده علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران مشارکت خوبی با  سایر نهادهای مسئول مانند وزارت بهداشت و درمان، سازمان بهزیستی ، نیروی  انتظامی، سازمان پزشکی قانونی کشور فعالیت های گوناگونی به منظور شناخت علل رفتارهای خودکشی و نیز پیشگیری از آن را طی چند سال گذشته به اجرا درآورده است. برگزاری این سمینار نیز نمونه ای دیگر از فعالیت های آن در حوزه توسعه دانش و نیز برقراری همکاری های مشترک میان سازمان های مسئول دولتی و غیر دولتی می باشد.

دکتر کاظم ملکوتی
دبیر علمی سمینار

دفعات مشاهده: 111 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر