دکتر ملکوتی در مصاحبه با دبیرخانه همایش پیشگیری از خودکشی عنوان کرد: آروزی من افزایش همکاری بین بخشی است

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۸ |

دکتر ملکوتی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین مشاور وزیر بهداشت در امور پیشگیری از خودکشی که سمت دبیر علمی این همایش را بر عهده دارند، ضمن تبیین اهداف این همایش عنوان داشت: این همایش برای اولین بار در سال ۱۳۸۷در دانشگاه علوم پزشکی ایران به صورت ملی برگزار گشت و پس از آن به صورت کوچک و استانی در اقصانقاط کشور همایش‌های دیگری نیز برگزار شد. این همایش دومین همایش ملی در دانشگاه علوم پزشکی ایران است که به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی مطابق با ۱۰ سپتامبر و ۱۹ شهریور که توسط IASP  نامگذاری شده برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این همایش سعی شده است تا بیشترین حد همکاری بین بخشی و نهادی را جذب کنیم و در این راستا با نهادهایی همچون پزشک قانونی، سازمان امداد و نجات، قوه قضاییه، شهرداری تهران، انجمن روانپزشکان، سازمان بهزیستی و... همکاری  و تفاهم‌نامه‌های لازم را به امضا رساندیم. در این بین جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران و هسته پژوهشی پیشگیری از خودکشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، بار علمی همایش را به دوش خواهند کشید.
دکتر ملکوتی مخاطبین این همایش را بسیار وسیع و گسترده عنوان کرد و ادامه داد: ما سعی کردیم در حوزه‌های مختلف اجتماعی و روانشناختی فعالیت داشته باشیم، در همین راستا جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خودکشی را مورد بررسی قرار دادیم و علل مختلف آن را در راستای اهداف جمعیت در قالب محورهای همایش عنوان کردیم. به همین دلیل طیف گسترده‌ای از جامعه از جمله روانشناسان، پزشکان، روانپزشکان، نیروی انتظامی، مددکاران اجتماعی، فعالان حوزه اجتماعی و... به عنوان مخاطب این همایش در نظر گرفته شده‌اند.
دبیر علمی این همایش در ادامه، با تاکید بر اینکه خودکشی معضل بهداشت اجتماعی و عمومی است افزود: هرچند در کشورهای در حال توسعه شاهد آمار خودکشی پایینتری نسبت به دیگر کشورها هستیم اما اگر نسبت مرگ و میر به جمعیت را بررسی کنیم، این آمار بسیار بالایی خواهد بود. هرچند در بعضی از استان‌های ما آمار خودکشی مثل کشورهای اروپایی است.
دکتر ملکوتی در ادامه عنوان کرد: یکی از اولویت‌های بهداشت روان و بهداشت عمومی وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی مسئله پیشگیری از خودکشی است و ما نیز در راستای برنامه‌های این دو سازمان در حال فعالیت برای پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده در زمینه پیشگیری از خودکشی هستیم. یکی از دلایل تشکیل جمعیت پیشگیری از خودکشی نیز همین بوده تا با ایجاد یک NGO بتوانیم به دیگر سازمانها و نهادها در زمینه پیشگیری از خودکشی کمک بکنیم. این جمعیت در واقع به نوعی بازوی علمی-اجرایی وزارت بهداشت قلمداد می‌شود.
وی افزود: سازمانهای گسترده‌ای در حال کار بر روی بهداشت روان هستند؛ از جمله سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، بیماری‌های اعصاب و روان، انستیتوهای روانپزشکی و... که در زمینه پیشگیری از خودکشی نیز فعالیتهای بسیار خوبی انجام شده است؛ برای مثال پیگیری تلفنی اقدام کنندگان که در چهار استان در حال اجراست و همچنین برنامه ملی پیشگیری از خودکشی که در تمامی کشور فعال است و دیگر برنامه‌هایی که هرکدام نسبت به خود دارای موفقیت نسبی خوبی بوده‌اند. با این برنامه‌ها که طبق برنامه سازمان جهانی بهداشت است حداقل سرعت افزایش آمار پیشگیری از خودکشی را کاهش دادیم.
دکتر ملکوتی در پایان مصاحبه عنوان کرد: آروزی من افزایش همکاری بین بخشی است، این مسئله جدای اینکه یک مسئله روانشناختی گشته است؛ یکی از مهمترین مسائل اجتماعی جامعه نیز هست و باید سازمان‌هایی که در زمینه مسائل اجتماعی فعالیت می‌کنند، حداکثر وقت و توجه خود را به معضل خودکشی اختصاص دهند.

دفعات مشاهده: 171 بار   |   دفعات چاپ: 18 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر